Montáž a servis LPG a CNG zariadení Zvolen

Blog

Vyhovujú Vám Vaše mesačné náklady na palivo?

Čo je pre Vás dôležitejšie ? Názor okolia a kamarátov, alebo Vaša peňaženka ? Ja v tom mám jasno. Moja peňaženka je na prvom mieste! 

Najprv zopár čísel

Na základe analýzy spotrebiteľskej ankety vykonanej našou spoločnosťou v Banskobystrickom kraji na vzorke 2.500 vodičov sa s Vami chceme podeliť o niektoré zaujímavé čísla.

Na otázku "Aké palivo používa Vaše vozidlo" odpovedalo 53% opýtaných vodičov benzín, 38% nafta a 9% LPG.


Z prieskumu ďalej vyplýva, že až 96 % respondentov by si prialo znížiť sumu svojich platieb za palivo, zvyšok je s nákladmi spokojný. Najčastejšou odpoveďou opýtaných na ideálnu výšku úspory nákladov za mesiac bola 50 €/mesiac, avšak 55 % vôbec nehľadalo spôsob ako to dosiahnuť.

Čo sa s tým dá urobiť?

Riešení je samozrejme viac. Od kúpy auta s menším, úspornejším motorom, cez zníženie počtu najazdených kilometrov až po extrémne riešenie, predaj auta a používanie hromadnej dopravy. Áno, nájde sa mnoho ľudí, ktorí sa vydali aj touto cestou. Avšak existuje aj iné, jednoduchšie a efektívnejšie riešenie. Poznáte ho ?

Ako už vieme z tohto článku - klikni celosvetová popularita LPG ako najpoužívanejšieho alternatívneho paliva každým rokom rastie, s výnimkou mierneho poklesu v r.2020 s poklesom ostatných palív v dôsledku pandémie COVID-19.

Avšak už v roku 2021 spotreba LPG opäť začala stúpať a za rok 2022 sa na celom svete predalo 45.747.520.000 litrov LPG.

LPG ako alternatívne palivo ponúka motoristom okrem dosiahnutia naozaj veľkých úspor na cene paliva aj úžasný prínos v oblasti ekológie.

Chceme veriť, že aj naši zákonodarci si to konečne uvedomia a podporia rozvoj LPG v doprave. Možností ako to urobiť je neúrekom, budeme im to pripomínať.

Prestavba Vášho vozidla na alternatívne palivo LPG tak bude výrazne šetriť nielen Vašu peňaženku, ale aj životné prostredie. No neznie to viac než fantasticky?

A čo návratnosť investície do prestavby?

Veľmi často dostávame otázku, či sa prestavba na LPG oplatí.

Keďže sme v oblasti LPG "doma" vieme Vám ukázať výhody, ktoré prestavba vozidla na LPG prináša.
Na internete nájdete množstvo kalkulačiek, ktoré Vám dokážu vypočítať návratnosť investície do prestavby z pohľadu najazdených km.

Nám kalkulačky netreba. My vieme, že pri bežných motorizáciách sa návratnosť investíciedo LPG pohybuje niekde medzi 15-23.000 kilometrov (všeobecne platí - čím väčší obsah / výkon, tým rýchlejšia návratnosť).

Samozrejme nemá zmysel montovať LPG do auta, ktoré najazdí 2.000 km/rok. Pokiaľ však auto využívate pri svojej práci, cestovaní, zábave či iných aktivitách a najazdíte aspoň 7.000 km ročne vedzte, že keď sa rozhodnete prestavbu realizovať určite neoľutujete.

Ako je to s bezpečnosťou LPG ?

Podľa oficiálnych štatistík sa na Slovensku prestavia priemerne 3.500 vozidiel ročne. Či je to málo alebo veľa nedokážem posúdiť. Každopádne to znamená, že Vás, ktorí jazdíte na LPG je stále viac a viac. Tento trend nás teší a sme radi, že popularita LPG je v očiach širokej motoristickej verejnosti stúpajúca. Náklady na prestavbu sú v porovnaní s úsporou prijateľné.


Tieto mýty sú v mysliach niektorých ľudí zakorenené ešte z dávnych čias, kedy sa LPG zariadenia montovali potajomky doma, v garážach a komponenty používané pri prestavbe boli dovezené najčastejšie z vrakovísk zo zahraničia. Dnes však žijeme dobu, kedy je akákoľvek forma montáže LPG veľmi prísne evidovaná a pod kontrolou dozorujúcich orgánov. A už vobec nieje možné pri prestavbe používať komponenty, ktoré svojou konštrukciou, vyhotovením a samotnou montážou nevyhovujú prísnym predpisom a normám. Preto môžem smelo a bez obáv tvrdiť, že otázka bezpečnosti LPG pohonu je minimálne porovnateľná, ak nie vyššia ako samotnej benzínovej časti. Dôkazom je nulový počet incidentov spôsobených LPG zariadením. Čo sa o iných druhoch pohonu takto smelo povedať nedá ;)

Ďalším dôvodom, prečo mnohí z Vás zvažujú prestavbu je obava, čo na to povie okolie. Priatelia, kolegovia v práci, susedia... Moja rada je - kašlite na nich ! Ja osobne mám v tejto otázke úplne jasno. V tejto veci mi nezáleží na názore ostatných pretože viem, čo to prinesie mne a mojej rodine. Jednoznačnú (a nemalú) úsporu peňazí. Ušetrím na každom prejdenom kilometri a nemusím pozerať do peňaženky pri rozhodovaní, čo s voľným víkendom.
-Pokojne naložím rodinku a vyberieme sa na výlet autom pretože viem, že náklady na PHM sú u mňa takmer zanedbateľné.
-Dcéra nepotrebuje v škole internát, pretože môže dochádzať denne malou Fabiou. Veď predsa jazdí na LPG :-)

A keď si k tomuto všetkému uvedomím, že jazdou nezaťažujem životné prostredie tak, ako pri jazde na benzín (o nafte radšej ani nepíšem) som práve naopak hrdý na tú malú zelenú nálepku na zadnom okne.

Čo dodať na záver?

Popremýšľajte...
Spočítajte si svoje mesačné náklady na palivo. Toto urobte ako prvé, budete prekvapení.
A potom zvážte, či by pre Vás prestavba na LPG mala zmysel. Pokiaľ áno veľmi radi Vám pomôžeme s výberom vhodného a kvalitného LPG zariadenia a realizáciou prestavby pri splnení všetkých požiadaviek na ktoré je potrebné klásť dôraz. Krátky popis jednotlivých typov LPG zariadení ako pomôcka pri výbere značky LPG zariadenia nájdete tu - klikni


Máme k dispozícii riešenie pre každého. Od kvalitných zariadení s veľmi dobrou cenou pre obyčajných ľudí až po sofistikované zariadenia tej najvyššej kvality.

Nehľadajte však u nás tie úplne najlacnejšie riešenia. Tie v ponuke nemáme. A vieme prečo. Pretože roky praxe nás naučili, že kvalita je z hľadiska dlhodobého spoľahlivého a bezpečného užívania to najdôležitejšie. Do kvality sa investovať oplatí, vráti sa Vám to.

Pokiaľ sa pri výbere zariadenia sústredíte len na (nízku) cenu môže sa Vám to časom vrátiť v podobe častej potreby návštevy servisu za účelom odstraňovania porúch, ktoré kvalitné plynové zariadenia nepoznajú. Kvalitný produkt v spojení s kvalitne odvedenou prácou je zárukou Vašej spokojnosti. Za Vaše peniaze si zaslúžite kvalitu. Tomu podriaďujeme všetky procesy v našej spoločnosti.

Pre ilustráciu, aké LPG zariadenie si najčastejšie vyberali zákazníci v r.2014 si pozrite tento graf. Sú v ňom zahrnuté VŠETKY prestavby vykonané na území Slovenskej republiky (zdroj: IGAS)

Značky LPG zariadení montované na Slovensku

Ak máte záujem o predbežnú a nezáväznú kalkuláciu ceny prestavby Vášho auta na LPG stačí vyplniť tento krátky formulár - klikni, nezáväznú cenovú ponuku Vám vypracujeme na mieru Vášho vozidla, samozrejme bezplatne.

Potom, keď už budete mať LPG namontované Vám prezradíme jedno tajomstvo (ale až potom). Doporučujeme tankovať kvalitný plyn. Ako ? Dozviete sa v tomto článku - klikni.

V dnešnej neľahkej dobe nebýva najľahšie uvoľniť z rodinného rozpočtu zdroje potrebné na prestavbu. Možno práve preto viacerí z Vás odkladajú prestavbu na neskôr, pokiaľ na ňu našetria. Neuvedomujú si, že každá prejdená trasa ich stojí viac, ako by mohla. Práve pre nich ponúkame prestavby aj na splátky - klikni.
Auto, ktoré jazdí si na splátku hravo zarobí, pri väčšom nájazde kilometrov dokonca aj po odrátaní splátky niečo z ušetreného ostane "doma". Stačí pár minút nad kalkulačkou a pochopíte... A po skončení splácania si môžete pogratulovať, ako dobre ste investovali.

Akcia!

Využite momentálne výhodné ceny prestavieb a profitujte z investície už dnes. Dôkazom, že sa to oplatí je skúsenosť mnohých našich spokojných zákazníkov. Ich názory si môžete prečítať v referenciách našich zákazníkov - klikni

Diskusiu k téme nájdete na našom Facebooku-klikni

.

Hľadať

No Internet Connection