Montáž a servis LPG a CNG zariadení Zvolen

Blog

Benzínové vstrekovače potrebujú Vašu pomoc

Hodnotenie používateľov: 4 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú neaktívne
 

Benzínové vstrekovače pri vozidlách s LPG potrebujú Vašu pozornosť. S príchodom nových benzínov E5 a E10 bez Vašej pomoci nemusia vydržať fungovať dlho. Prečo ? Aktualizované 17.6.2023

Príčina je jednoduchá. S postupom času v nich vznikajú usadeniny, ktoré ich môžu postupne znefunkčniť. Pritom sa tomu dá veľmi jednoducho zabrániť. Ale o tom neskôr...

Čo sa to teda v útrobách benzínového vstrekovača vlastne deje ?

V motoroch, ktoré pracujú na alternatívny pohon (LPG alebo CNG) benzínové vstrekovače pracujú v podstate len pri štarte a vo fáze zohrievania motora. Po tomto čase ich funkciu preberajú vstrekovače LPG (- klikni) a benzínové vstrekovače sa len vezú. Benzín cez ne nepreteká ale stojí v nich. A odoláva pomerne vysokej teplote motora.
Väčšina z nás, LPG-čkárov vie, že z času na čas je motor potrebné „prevetrať“ aj v režime benzín priznajme si, kto z nás to robí ?
Osobne odporúčam našim zákazníkom aspoň raz za 1.000 kilometrov motor prepnúť do benzínu a pojazdiť aspoň 50 km úsek. Práve kvôli ochrane benzínovej sústavy.


Vstrekovače Škoda Felicia

Aby ste si vedeli urobiť predstavu, čo sa deje vo vnútri benzínového vstrekovača pripravili sme pre Vás túto malú foto-exkurziu do ich vnútra. Na záberoch zhotovených počas našej praxe sú vstrekovače z motorov Škoda Felicia 1,3 MPi a Ford Fusion 1,6 MPi. Žltkastý nános na vnútorných stenách je to, čo vstrekovačom prekáža v ich správnej činnosti. Je rozumné zbaviť sa ho skôr než bude neskoro a bude nutné vstrekovače vymeniť.
Zopár našich zákazníkov už na to doplatilo a boli nútení kupovať nové vstrekovače. Jeden stojí aj viac ako 150 €, bežný motor ich má 4 kusy, veľkoobjemové motory aj viac.

Vstrekovače Ford Fusion

Prevažná väčšina benzínových vstrekovačov v nepriamovstrekových motoroch (MPi) je rovnakej konštrukcie. Vnútri vstrekovača kmitá jadro, ktorým riadiaca jednotky motora veľmi rýchlo otvára a zatvára prívod benzínu tak, aby vstrekovač pripravil (vstrekol) do sacieho potrubia motora optimálne množstvo paliva-benzínu. Výnimkou sú vstrekovače nových, priamovstrekových motorov, tie si však predstavíme inokedy. (Tie trpia novým benzínom ešte viac, než "klasické", MPi-čkové.)

Ľahko štartuje a má správny priebeh výkonu tak, ako ho nastavil výrobca motora. Čo sa však deje v motore keď pracuje na LPG ? To je režim, v ktorom motory prestavané na LPG/CNG pracujú najčastejšie.

Benzín je palivovým potrubím dopravovaný do vstrekovačov neustále, avšak elektronika benzínové vstrekovače neotvára. Benzín vo vstrekovačoch stojí, čaká pokiaľ sa vstrekovač neotvorí. A on sa neotvorí.
Benzín do motora neprúdi a je vystavený prevádzkovej teplote 90-95°C po celý čas prevádzky na LPG. To mu veľmi neprospieva.
Varili ste si už niekedy doma z cukru karamel ? Keď to troška preženiem niečo podobné sa deje s benzínom, bohužiaľ práve vo vstrekovačoch. Prečo práve v nich ? Pretože sú najviac tepelne namáhané, sú z celej benzínovej sústavy vystavené najvyšším teplotám. Vplyvom tepla z benzínu postupne kondenzujú a postupne sa vo vstrekovačoch usádzajú pevné, ťažko rozpustné zložky. Ako to v takom vstrekovači vyzerá môžete vidieť na fotografiách.

Tieto usadeniny sa nevytvárajú, pokiaľ tankujete kvalitné, prémiové palivá. Majú iné zloženia a najmä aditíva. Ale bežný, 95-oktánový benzín, najmä novozavedený „EKO-benzín“ s vyšším percentom „ekologických“ prísad Vám dokáže narobiť v motore niekedy riadne trampoty. Všetci ho už dobre poznáme pod označením E10.


Aby tomuto javu zabránili zaviedli výrobcovia väčšiny LPG/CNG zariadení novinku. Možnosť nastavenia riadiacich jednotiek LPG/CNG tak, že sa nastaví tzv. prídavok benzínu, ľudovo „prívstrek“. Ten má za úlohu (okrem iného) zabrániť tvorbe usadenín v benzínových vstrekovačoch ich občasným prepláchnutím. Túto možnosť však nemajú všetky LPG zariadenia.

Iným spôsobom ochrany benzínových vstrekovačov je použitie osvedčených prípravkov, ktoré nežiadúce usadeniny veľmi efektívne rozpustia a v rozpustenej forme ich vyplavia z palivovej sústavy preč.

Aby sme vedeli Vaše vstrekovače ochrániť máme pre Vás k dispozícii osvedčený a veľmi efektívny prípravok, ktorým ochránite svoje vstrekovače pred poškodením.
Odporúčame používať ho v doporučených intervaloch 10-15.000 km ako veľmi účinnú prevenciu.
Podobných výrobkov je na našom trhu mnoho. Spomedzi všetkých sme pre Vás vybrali skutočne to najlepšie, čo na našom trhu môžete nájsť.

Ako sa používa ? Veľmi jednoducho.

Len ho nalejete do benzínovej nádrže a vyjazdíte. Vypláchnutie nečistôt prebehne bez potreby čokoľvek rozoberať.

Na požiadanie Vám v našej prevádzke podrobne vysvetlíme a naživo ukážeme exempláre poškodených dielov z našej zbierky. Ich pôvodní majitelia to nechali bez prevencie zájsť až tak ďaleko, že už nebolo inej pomoci, než výmena vstrekovačov za nemálo peňazí. Niektoré typy vstrekovačov stoja aj viac ako 170 € za jeden kus ! 
Nenechajte to aj Vy zájsť až tak ďaleko. Doprajte svojmu motoru prevenciu, ktorá Vám ušetrí nemalé náklady na zbytočnú opravu.

 Príkladom je podpálený ventil na obrázku. K takémuto stavu môže dôjsť v takom prípade, kedy motor dlhodobo pracuje s nesprávne dávkovaným palivom.

Stojí Vám to za to ?

Vaše vstrekovače a celú palivovú sústavu ochráni pred trvalým poškodením tento prípravok, ktorý ich veľmi efektívne vyčistí a vráti im pôvodné vlastnosti. Chcete dôkaz ? Prečítajte si referencie našich spokojných zákazníkov, ktorí dali na naše rady a prípravok aplikovali s veľmi dobrými výsledkami.

Objednať si ho môžete aj na našom e-shope s doručením až k Vám domov.
Ak máte akúkoľvek otázku, prípadne potrebujete radu ako (a ako často) ho aplikovať kontaktujte nás, radi Vám poradíme

My a mnohí naši zákazníci to máme to vyskúšané !

 Veľmi zaujímavý videorozhovor na tému kvalita a zloženie palív s viacerými odborníkmi z branže nájdete na tomto odkaze - klikni.

Celkovým následkom pôsobenia nepriaznivých následkov EKO-prísad a karbónu v motoroch sa naša firma venuje už niekoľko rokov.
Viac informácií nájdete tu

Diskusiu na tému E10 nájdete na našom Facebooku-klikni

 

.

Hľadať

No Internet Connection