Montáž a servis LPG a CNG zariadení Zvolen

Blog

Povieme vám, prečo jazdiť na LPG

Áno, viem, správny petrolhead iné palivo ako benzín neuznáva, ale pre bežného človeka je to zaujímavá alternatíva k nafte. 

Najmä čo sa nákladov týka. Ba dokonca môže taká prerábka byť ekonomicky výhodnejšia ako jazda s dieselom.Lebo keď sa moderný diesel začne sypať, peniažky miznú rýchlosťou blesku... Medzi najväčšie výhody LPG vo všeobecnosti patria:

Ekonomickosť – ročne ušetríte vyše 40 % nákladov na palivo (ak tankujete v zahraničí, kde je palivo lacnejšie ako u nás, môže byť pomer iný...).    2 nádrže = väčší dojazd.

LPG šetrí motor – to je debata na dlhšie. Nie je motor, ako motor. Sú motory, ktorým plyn nevadí, a sú motory, ktoré sú na plyn citlivejšie (napr. zaklepávanie sediel ventilov a i.). Pri LPG môže dostávať na frak aj benzínové čerpadlo a benzínové vstreky, preto je dobre čo to pojazdiť aj na benzín, alebo si dať nastaviť malý prívstrek benzínu.

Ak ste ekologicky založení -  vozidlo na plyn produkuje menej škodlivých látok.

Auto na LPG jazdí tichšie - S tým súhlasím čiastočne. Ak váš motor pracuje tíško ako švajčiarske hodiny na benzín, na LPG budete počuť jemné "cvrlikanie" plynových vstrekov, ak sa postavíte pred stojace auto. Tento hluk je úplne minimálny a pri jazde nepočuteľný.

V nasledovnom videu natočili naši kolegovia malé promo. Video nájdete na tomto odkaze - klikni

Diskusiu k téme nájdete na našom Facebooku-klikni

 

.

 

Hľadať

No Internet Connection