Montáž a servis LPG a CNG zariadení Zvolen

Blog

Do akého motora sa oplatí tankovať prémiový benzín ?

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

Oplatí sa prémiový benzín do bežného auta ? Ak je auto navrhnuté na spaľovanie benzínu s 95 oktánmi, občasné natankovanie prémiového paliva mu rozhodne neuškodí. Pomôže mu?      Aktualizované 19.5.2023

Prémiové palivo Vášmu autu určite pomôže. A nielen palivovej sústave, (palivovému čerpadlu, vstrekovačom, lambda-sonde a katalyzátoru) ale aj ostatným mechanickým častiam, ktoré čistí od usadenín -klikni
Prémiový BENZÍN EVO 100 PLUS je určený pre motory s vyšším výkonom a priamo ho predpisuje výrobca vozidla. Nižšie oktánové číslo by mohlo spôsobiť neželané detonácie, s ktorými sa elektronika motora nemusí vedieť správne vysporiadať a prejaví sa to obvykle vyššou spotrebou. V súčasnosti už aj niektoré maloobjemové preplňované motory, ktoré majú vyšší kompresný pomer, majú požiadavku na použitie automobilového benzínu s oktánovým číslom vyšším ako 95. Ak máte motor, ktorý je hnaný do extrémov (napríklad čoraz viac populárnejšie automobily triedy hothatch), určite na palive nešetrite, a doprajte mu čo si zaslúži a požaduje. Odmení vás lepším priebehom výkonu a určite aj menšou spotrebou.


Komu odporúčame Benzín EVO 100 Plus ?

* Tým, ktorým záleží na svojom aute,
* Tým, ktorí požadujú spoľahlivosť a vysoký výkon
* Tým, ktorí chcú chrániť časti svojho auta už pri tankovaní
* Tým, ktorí majú benzínové auto konštruované na palivo N98 a viac,
* Tým, ktorým záleží na životnom prostredí.

Zdroj:Slovnaft

Dôležitá rada pre LPG-čkárov !

-Nikdy netankujte plnú nádrž benzínu pokiaľ to nieje nevyhnutné (ďaleké cesty na dovolenku, dlhé služobné cesty a pod...). Benzín kategórie E5 a E10 časom chemicky degraduje (starne) a môže byť zdrojom problémov.

-Tankujte také množstvo benzínu, aby ste ho minuli za 2,  najneskôr 3 mesiace a následne dotankovali čerstvým benzínom. Zabránite tak degradácii benzínu v nádrži (-klikni) a v tom horšom prípade poškodeniu benzínovej sústavy (-klikni) Vášho vozidla.

-Ideálny (odporúčaný) postup je tankovať približne 1/4 až 1/2 celkového objemu nádrže vo chvíli, keď sa rozsvieti kontrolka rezervy.

Na záver bonus pre Vás.

Veľmi zaujímavý videorozhovor na túto tému s viacerými odborníkmi z branže nájdete na tomto odkaze - klikni.

Diskusia na túto tému našom Facebooku-klikni

.

Hľadať

No Internet Connection