Montáž a servis LPG a CNG zariadení Zvolen

Blog

Je pre mňa LPG výhodné ?

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

LPG (liquefied petroleum gas) je alternatívne palivo, ktoré sa veľmi často používa ako lacnejšia a čistejšia alternatíva k benzínu a nafte. Má mnoho nesporných výhod, ale nieje úplne pre každého. Prečo ?

Existuje niekoľko faktorov, ktoré je potrebné vedieť predtým, ako sa budete rozhodovať, či je LPG pre vás výhodné. V tomto kratučkom článku sa pokúsime zhrnúť tie základné.

  1. Cena:
    LPG je momentálne najlacnejšie palivo na svete, lacnejšie než benzín alebo nafta, čo môže byť pre mnohých vodičov veľmi výhodné a je to zároveň kľúčovým dôvodom pri rozhodovaní.
  2. Spotreba paliva: Automobily poháňané LPG môžu mať vyššiu spotrebu paliva v porovnaní s benzínom. Je teda dôležité zvážiť, aká je spotreba vozidla na LPG v porovnaní s benzínom. Obvykle je navýšenie niekde na úrovni 2-10 % v závislosti na zaťažení a objeme motora.
  3. Náklady na inštaláciu: Prestavba vozidla na LPG vyžaduje inštaláciu LPG zariadenia do vozidla, čo môže byť považované za počiatočnú investíciu. Tieto náklady sa však vrátia nižšími, takmer polovičnými nákladmi na palivo. 
  4. Dostupnosť čerpacích staníc LPG: Dostupnosť (podľa možnosti kvalitného LPG - klikni) môže byť obmedzená v porovnaní s benzínom a naftou. Je dôležité skontrolovať, či sú vo vašom okolí dostupné čerpacie stanice s LPG. Myslím si však, že tento bod môžme na Slovensku vypustiť, platí skôr napr. v Nemecku, Rakúsku a Nórsku. Ani tam to však nieje beznádejné...
  5. Ekologické výhody: LPG produkuje podstatne nižšie emisie skleníkových plynov a niektorých znečišťujúcich látok než benzín alebo nafta. Pokiaľ vám záleží na životnom prostredí, LPG môže byť v tomto smere veľmi výhodné.

Pri zvažovaní prestavby je dôležité si uvedomiť, že výhody LPG sa môžu líšiť v závislosti na vašich individuálnych potrebách, počte najazdených kilometrov, type vozidla, regióne kde je vozidlo využívané a ďaľších faktoroch. Pred rozhodnutím o prechode na LPG je preto vhodné zvážiť všetky tieto faktory a najlepšie se poradiť s nami, odborníkmi na inštaláciu a prevádzku vozidiel na LPG.

Návratnosť investície do prestavby Vášho vozidla na LPG si môžete jednoducho za pár sekúnd vypočítať sami na našej KALKULAČKE NÁVRATNOSTI - klikni

Prajeme vám pokojnú myseľ a kľud pri rozhodovaní. Pokiaľ ste nenašli odpoveď na otázku ktorá vás zaujíma pokojne nás kontaktujte - klikni

Hľadať

No Internet Connection