Montáž a servis LPG a CNG zariadení Zvolen

Blog

Druhy palív nových automobilov v prvom štvrťroku 2019

V prvom štvrťroku 2019 bolo takmer 60 % všetkých nových osobných automobilov registrovaných v EÚ na benzín, zatiaľ čo menej ako jedna tretina bola poháňaná naftou.

Všechna alternativní vozidla představovala 8,5 % trhu EU, přičemž elektricky nabíjená vozidla (ECV) představují 2,5 % všech automobilů prodaných v regionu v prvním čtvrtletí tohoto roku.

Auta na benzín a naftu

S výjimkou Německa vzrostla poptávka po benzínových vozidlech na pěti největších automobilových trzích v EU, přičemž nejvyšší procentní zisk dosáhla Itálie (+21,6 %). V důsledku toho se v prvním čtvrtletí roku 2019 podíl na trhu zvýšil z 55,5 % na 59,3 %.

Podíl dieselových vozů na trhu se oproti stejnému období před rokem snížil o téměř 6 bodů, což představuje 32,2 % trhu.

Vozidla s alternativním pohonem (APV)

V prvním čtvrtletí roku 2019 vzrostla poptávka po automobilech s alternativním pohonem v Evropské unii o 25,9 %. Růst byl tažen segmentem elektricky nabíjených vozidel, který vzrostl o 40,0 % při evidovaném počtu 99.174 kusů. V tomto segmentu výrazně vzrostly prodeje elektromobilů (+ 84,4 %), zatímco registrace hybridů zůstaly prakticky neměnné.

Dobře se osvědčila i hybridní elektrická vozidla (HEV) (+ 33,3 %), což představuje celkem 184.808 prodaných vozů v prvních třech měsících roku. Naproti tomu registrace vozů na LPG a NGV v prvním čtvrtletí poklesla o 7,2 %, a to zejména v důsledku prudkého poklesu poptávky po vozidlech na zemní plyn.

Registrace vozidel poháněných alternativním pohonem se výrazně zvýšila na všech hlavních trzích EU. Poptávka po APV zaznamenala nejvyšší procento zisku v Německu (+ 62,9 %) – především díky zdvojnásobení tržeb v hybridním segmentu – stejně jako ve Španělsku (+ 48,9 %).

 

Zdroj : www.motofocus.sk

Hľadať

No Internet Connection