Montáž a servis LPG a CNG zariadení Zvolen

Blog

Česi natočili vznietenie staršej Octavie na LPG počas jazdy

Ignorovať kontrolky na prístrojovke sa nevypláca, táto Octavia RS na to doplatila fatálne.

Vidieť videá, ako je toto, zabolí pri srdci. Sú však silným mementom pre každého, kto vedome prehliada chyby na svojom staršom vozidle v naivnej viere, že ešte zopár tisíc kilometrov najazdí.

Ignorovať kontrolky na prístrojovke sa nevypláca, to je známa vec. Ak má automobil poruchu, jej včasná oprava môže vozidlu dopriať dlhý život. Ak sa však zvláštne zvuky, kontrolky a javy prehliadajú alebo dokonca vedome ignorujú, prvotné drobné poruchy sa začnú nabaľovať, spôsobovať ďalšie poškodenia a v konečnom dôsledku sa pre neinvestovanie zopár desiatok eur do opravy pretaví do núteného zoštrotovania celého vozidla. Zošrotované celkom určite skončí aj táto Škoda Octavia RS s dvadsaťročnou históriou, počas ktorej dostala dokonca LPG pohon.

Pýtate sa, ako môže niekto na Octaviu RS namontovať LPG? Aj takí ľudia sa nájdu...

Vodič , mechanik a Youtuber v jednej osobe chcel na svojom videokanáli verejne ukázať, ako to vyzerá, keď sa s ignoranciou zájde príliš ďaleko. Mal záujem na nahrať, ako sa motor zadrie a definitívne vypovie svoju službu. Spočiatku bola problémom motora odtrhnutá ojnica, ktorá preletela blokom motora, neskôr sa pridala porucha mazania. Motor teda pracoval bez tlaku oleja, čo je iba krôčik k jeho fatálnemu zlyhaniu.

Stalo sa a ani to netrvalo dlho. Problémom sa však ukázalo nielen zničenie motora, ale aj jeho vznietenie. Na videu môžete vidieť zábery z interiéru Octavie, ako cez prieduchy začne prechádzať biely dym. Na to vodič zapína výstražné svetlá a odstavuje vozidlo na krajnici. Tesne predtým pasažierka vzadu nahrávala hustý biely a modrý dym ťahajúci sa za autom - to už motor začal spaľovať olej.

V nasledujúcom zábere už môžete vidieť Škodu Octavia RS, ako z jej motorovej časti vychádzajú plamene a dvaja mladíci behajú okolo nej, aby z interiéru zachránili aspoň batožinu a kamery. Po chvíli na to zanevreli, pretože plamene už boli priveľké.

Samozrejme, posádka zavolala hasičov a v priebehu niekoľkých minút sa v zábere objavili aj náhodní vodiči iných áut, ktorí vytiahli hasiace prístroje. Hasiči boli na mieste incidentu do niekoľkých minút a postupovali už pomerne rýchlo. Auto sa však nepodarilo uhasiť v čase, aby sa dala Octavia ešte zachrániť.

Takto verejne skončila Škoda Octavia RS s dorobeným LPG pohonom. Youtuber síce získal početné videnia svojho videa, avšak preukázal sa aj vrcholne nezodpovedne a ukázal tak, ako sa nemá s pokazeným autom narábať.

Samotný autor videa, ktorý na Youtube vystupuje ako Tvrdej Bob, k videu priložil nasledovný komentár:
„Auto bylo na LPG, to s požárem nesouviselo. Nebylo havarijně pojištěno a nejedná se tedy o pojišťovací podvod, jak se někteří domnívali, příčinou požáru byl olej, který spolu s benzínem stříkal z děravého bloku na výfukové svody.“

 

Tdroj : www.autoviny.sk

Hľadať

No Internet Connection