Montáž a servis LPG a CNG zariadení Zvolen

Blog

Predĺženie platnosti STK a EK sa končí

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

Motoristi, pozor! Od septembra prichádza zmena s technickou a emisnou kontrolou!
TOTO už platiť nebude

Predĺženie STK a EK

Je to oficiálne. Tí, ktorí si užívali výhody mimoriadnej situácie a predlžovali sj platnosť technickej a emisnej kontroly vozidla, by mali spozornieť! Táto výhoda už totiž dlho platiť nebude. Rozhodli o tom poslanci parlamentu. Aké budú nové podmienky a kedy začnú platiť?

 


A práve to už čoskoro skončí. Platnosť povinnej STK a EK áut sa už predlžovať nebude. Nedávno o tom rozhodol parlament v súvislosti s novelou zákona o prevádzke vozidiel v cestnej premávke. Platiť by mala začať od 1. septembra tohto roku.
Predlžovanie platnosti kontrol sa tak skončí k 31. augustu. 

Podľa ministerstva dopravy bude prax veľmi jednoduchá. Tým majiteľom vozidiel, ktorým platnosť dokladov k autu končí do konca augusta, sa automaticky predĺži o tri mesiace. Avšak, tým, ktorým platnosť končí po 1. septembri, predĺženie už platiť nebude. 

 Predľženie STK a EK

PREDĹŽENIE PLATNOSTI TK A EK SA KONČÍ

Pandemické predlžovanie platnosti technickej a emisnej kontroly o tri mesiace sa skončí k 31. augustu 2022. V praxi to bude vyzerať tak, že ak sa niekomu skončí platnosť technickej a emisnej kontroly do 31. augusta 2022, stále si ju môže predĺžiť o 3 mesiace. Ak sa ale platnosť technickej a emisnej kontroly skončí 1. septembra 2022 alebo neskôr, predĺženie už neplatí.

"V aktuálnej dovolenkovej sezóne by som chcel upozorniť vodičov, že predĺženie platnosti týchto kontrol o tri mesiace platí len na Slovensku. V zahraničí im môže hroziť vysoká pokuta," zdôraznil minister dopravy Andrej Doležal.

Rezort dopravy zároveň odporúča absolvovanie technickej a emisnej kontroly neodkladať. Stanice technickej kontroly podľa MDV fungujú bez akýchkoľvek obmedzení a vodičom nič nebráni ich navštíviť ihneď po skončení platnosti.

 

Zdroj: TASR, topky.sk

Hľadať

No Internet Connection