Montáž a servis LPG a CNG zariadení Zvolen

Blog

Auto na LPG je dnes najdostupnejšia a najrozumnejšia eko alternatíva

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

Nutnosť znížiť množstvo škodlivín z motorových palív sa z akademickej roviny dostala do každodenného života. Stále viac ľudí ju vníma osobne a chce jazdiť ekologickejšie.

Medzi zatiaľ nie veľmi masovo rozšírenými elektromobilmi a extrémnou voľbou jazdiť len na bicykli existuje zlatá stredná cesta. Auto na LPG pohon. Trh ponúka automobily s fabrickým LPG pohonom bez nutnosti prestavby na autoplyn a po celom Slovensku sú v hustej sieti čerpacích staníc Slovnaft dostupné výdajné stojany na LPG.

Hospodárna prevádzka a dlhý dojazd

Až o 74 % menej oxidov dusíka (NOx) a 21 % menej tuhých častíc (PM) než naftový motor* – to sú argumenty v prospech LPG, ktoré presvedčia motoristov s úprimným záujmom o životné prostredie. LPG pohon si však získa aj tých, ktorí majú na prvom mieste hospodárnosť prevádzky vozidla. LPG je lacnejší ako klasické motorové palivá a po natankovaní zabezpečuje dlhý dojazd kombináciou oboch nádrží. O obľube LPG svedčia čísla zo sveta. LPG vozidiel jazdí po svete približne 27 miliónov. Napríklad v Južnej Kórei až 95 % taxíkov jazdí na LPG. Za posledných 10 rokov narástla spotreba LPG o 40 %. V Európe jazdí až 10 miliónov automobilov na LPG pohon, pričom najobľúbenejšie sú v Poľsku. U našich severných susedov vlastní LPG automobil takmer 3 milióny šoférov. LPG je tiež mimoriadne obľúbené v Nemecku a Taliansku. Environmentálne výhody LPG oceňujú aj na Islande, kde dôsledne dbajú na ochranu životného prostredia. Na ostrove sú automobily v požičovniach prevažne na LPG pohon. Výnimočnej popularite sa tu teší Dacia Duster LPG.  

Overený značkový autoplyn

Prvé automobily na LPG pohon sa na Slovensku objavili ako rarita v polovici 90-tych rokov. Ich počet začal stúpať až o takmer desaťročie neskôr aj vďaka Slovnaftu. Slovnaft začal na náš trh v roku 2003 dodávať značkový ECO+ Autoplyn. Práve možnosť kontroly nad procesom výroby zaručuje špičkovú kvalitu produktu. Počas výroby je ECO+ Autoplyn upravovaný špeciálnymi čistiacimi procesmi, vďaka ktorým neobsahuje látky spôsobujúce koróziu a znehodnotenie súčiastok palivového systému vozidla. Tým je garantovaná vysoká chemická čistota, ktorá ho zaraďuje medzi vysoko kvalitné. O jeho kvalite svedčí vysoké oktánové číslo. Kým norma stanovuje minimálne 89, ECO+ Autoplyn má oktánové číslo až 92.

Za 17 rokov sa ECO+ Autoplyn osvedčil ako spoľahlivá a dostupná alternatíva. Preverili ho milióny najazdených kilometrov, keď prírodu ušetril od stoviek ton škodlivín a vodičom ušetril státisíce eur. LPG je naďalej dobrou voľbou pre ľudí, ktorí chcú nájsť kompromis medzi šetrnosťou k prírode a potrebou používať auto.

PREČO JAZDIŤ NA LPG?

  • ECO+ Autoplyn je dostupný na 110 z 254 čerpacích staniciach Slovnaft na celom Slovensku
  • Nižšie celkové náklady na prevádzku vozidla
  • Ekologická jazda - menej emisií
  • Olej ostáva dlhšie čistejší a chod motora efektívnejší - predlžuje sa jeho životnosť
  • Veľká dojazdová vzdialenosť v kombinácii s benzínom

 

 

 

Aj LPG prináša inovácie

Je to práve značka Dacia, ktorá má dlhoročné skúsenosti s týmto pohonom a prináša mnohé inovácie v oblasti LPG. O LPG know how svedčí aj fakt, že Dacia je jedinou značkou, ktorá ponúka všetky svoje modely aj vo verzii LPG. A výhodou pre užívateľa je priaznivá obstarávacia cena a nízke prevádzkové náklady automobilu.

Najnovší modelový rad LPG je k dispozícii s novým motorom 1,0 TCe 100, ktorý bol priamo vyvíjaný pre prevádzku na LPG. Napriek využitiu moderných technológií, bol veľký dôraz kladený na spoľahlivosť a jednoduchosť motora. Dacia s pohonom LPG je dvojpalivová a disponuje dvomi rôznymi systémami vstrekovania paliva, rovnako tak dvomi nádržami = jednou na benzín a druhou na LPG.

VÝHODY LPG VOZIDIEL OD ZNAČKY DACIA

  • Záruka 3 roky alebo 100 000 km, rovnako ako u ostatných modelov vozidiel Dacia
  • Kontrola systému LPG je zahrnutá do štandardného servisného plánu
  • Vyššia zostatková hodnota vozidla
  • Dojazd na jedno tankovanie až 1 000 km
  • Používaním LPG sa emituje do ovzdušia o 12 % menej CO2

Pridajte plyn a hrajte o Dacia Duster LPG

Teraz máte jedinečnú možnosť získať populárne LPG SUV! Tankujte ECO+ AUTOPLYN a hrajte o Dacia Duster LPG alebo palivové MOL Group Gift karty. Podmienkou je, aby ste v čase trvania súťaže od 1. 10. do 30. 11. 2020 natankovali spolu (na viacero tankovaní) minimálne 70 litrov ECO+ AUTOPLYN na vybraných čerpacích staniciach Slovnaft a zaregistrovali svoju BONUS kartu. Pokiaľ BONUS kartu ešte nemáte, vyžiadajte si ju na ktorejkoľvek čerpacej stanici Slovnaft a použite ju pri zaplatení.

A nezabudnite!
Návratnosť investície do prestavby Vášho auta na LPG je rýchlejšia než si myslíte! Vypočítajte si ju sami na našej  KALKULAČKE NÁVRATNOSTI

Máte benzínové auto a chceli by ste vedieť viac o možnostiach jeho prestavby ? Vyberte si z našich balíkov, vypracujeme Vám nezáväznú ponuku. Pre viac informácií Kliknite sem

Svoju najbližšiu LPG stanicu nájdete jednoducho prostredníctvom tohto vyhľadávača

 Diskusiu na tému auto na LPG nájdete na našom Facebooku-klikni


*zdroj: WLPGA


Zdroj : Topspeed.sk

 

 

Hľadať

No Internet Connection